back to top
Ana Sayfa Haberler Özgür Özel Kilis’te Sert Konuştu: “Bir Şehri ve Bir Ülkeyi Yoksullaştırdılar

Özgür Özel Kilis’te Sert Konuştu: “Bir Şehri ve Bir Ülkeyi Yoksullaştırdılar

CHP Lideri Özgür Özel, “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 70’incisini Kilis’te yaptı. Kilis’in Türkiye’nin en yoksul illeri arasına itildiğini söyleyen Özel, meydanda 90 bin liranın üzerinde geliri olan tek bir kişinin el kaldırdığını vurgulayarak, “Bir ulus yoksullaştı” dedi. Özel, işsizlik, göç baskısı, gelir adaletsizliği ve iktidarın öncelik tercihlerini sert sözlerle hedef aldı.

Kilis’te Yoksulluk Tablosu: “Bir Şehrin Gelirini Dibe Çektiler”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğuna karşı ve erken seçim talebiyle sürdürülen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 70’incisinde Kilis’te konuştu.
Özel, son yıllarda ekonomik göstergelerde dibe vuran Kilis’in, Türkiye’nin en düşük gelirli beş ili arasında yer aldığını, işsizlikte ise ülke çapında altıncı sırada bulunduğunu belirtti. Kentin aynı zamanda yoğun göç baskısı altında olduğunu hatırlatarak, sağlık ve eğitim altyapısının mevcut nüfusu taşımakta zorlandığını söyledi.

Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Özel, ülkedeki gelir adaletsizliğini somutlaştırmak için miting alanında yaptığı çağrıyı da aktardı:
“Eve 92 bin liradan fazla giren var mı diye sordum. Bir tek kişi el kaldırdı. Bu tablo bir ulusun nasıl yoksullaştırıldığını gösteriyor.”

“Türkiye’de 13,5 Milyon İşsiz Var; Bu Beceriksizliği Değiştireceğiz”

Özel, hükümetin ekonomi politikalarının ülkeyi krize sürüklediğini belirterek işsizliğe dikkat çekti:
“Avrupa Birliği’nin tamamında 13 milyon işsiz var. Türkiye’de tek başına 13,5 milyon. 5 milyon genç ne okulda ne istihdamda.”
Özel’e göre bu tablo, toplumun bütün kesimlerinde umutsuzluk yaratan, üretimi değersizleştiren, emeği güvencesizleştiren yanlış tercihlerin sonucu.

Özel, bu nedenle çıkış yolunun “sandığı getirip iktidarı değiştirmek” olduğunu vurguladı:
“Bu ülkenin kaynakları yetiyor ama öncelik yanlış. Önceliği yandaşa veren gider; halka hizmet edeni halk seçer.”

Yerel Yönetim Başarılarını Vurguladı: “Kilis Değişti, Türkiye’nin Yüzde 65’i Değişti”

CHP lideri, Kilis Belediyesi’nin iki yıl içinde yaptığı çalışmalara geniş yer ayırdı.
Atık su ve içme suyu hatlarının yenilenmesinden asfalt çalışmalarına, kırtasiye desteğinden kadın kafe projesine kadar pek çok hizmeti sıralayan Özel:
“İnsanların evinden çıkmaya korktuğu bir şehir iki yılda nefes aldı. Bu şehrin artık umudu var,” dedi.

Yerel yönetimlerdeki başarının merkezi iktidarın da değişebileceğinin kanıtı olduğunu belirtti:
“Kilis değişti, Ankara değişti. Türkiye’nin yüzde 65’i yerelde değişti. Sıra ülkeyi değiştirmeye geldi.”

Sığınmacı Politikası ve Sınır Ekonomisi: “Kilis’i Yalnız Bıraktılar”

Sığınmacı yoğunluğunun Kilis’i derinden etkilediğini vurgulayan Özel, sağlık ve eğitim altyapısının yetersizliği nedeniyle kentteki yükün giderek arttığını söyledi.
Öncüpınar Kapısı’ndaki geçişlerde alınan yüksek ücretlere tepki gösteren Özel, bölge esnafının bundan ağır şekilde etkilendiğini aktardı.

Suriyeli sığınmacıların güvenli şekilde ülkelerine dönmelerine yönelik çözüm üretme amacıyla uluslararası toplantılara katıldıklarını vurgulayarak, “Bu işi kökten çözeceğiz” dedi.

Emekliler ve Asgari Ücret: “22 Yılda 8 Çeyrek Altından 1,5’a Düşen Maaş”

Özel, ekonomik çöküşün en görünür yansımalarından birinin emekli maaşında yaşandığını ifade etti:
“AK Parti iktidara geldiğinde en düşük emekli aylığı 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün 1,5 çeyrek altını zor alıyor. Buna can dayanmaz.”
Asgari ücretin de altın karşısında dramatik düşüş yaşadığını belirten Özel, yoksulluk sınırının 92 bin lira olduğunu hatırlatarak, “Bu ülkede zengin seviliyor ama fakir görülmüyor” dedi.

760 Milyar Liralık Vergi Affı Yandaş İçin – Emekli İçin Değil”

Özel, iktidarın bütçe önceliklerini eleştirirken en sert ifadelerini kullandı:
“760 milyar lira… Bir avuç zenginin ödemesi gereken vergiden vazgeçmek için bütçeye koydukları miktar. Çiftçiye verilen desteğin 400 katı, asgari ücretlinin yaşam desteğinin 480 katı.”
Bu tercihin, iktidarın kimden yana olduğunu açıkça gösterdiğini ifade etti.

“Kilis’i Ezdirmez, Karıncanın Kardeşi Olan CHP Sahip Çıkar”

Tarım arazilerine getirilen askeri yasak bölge şerhi nedeniyle tapuların değer kaybettiğini, çiftçilerin krediye erişemediğini belirten Özel, şerhin kaldırılması için mücadele edeceklerini dile getirdi.
“Kilis’i karınca görenlere söylüyorum: Karıncanın kardeşi CHP’dir,” dedi.

“Biz Söz Verirsek Yaparız”

Kilis Belediyesi’ndeki taşeron işçilerin tamamının kadroya alınmasını örnek gösteren Özel, “Söz verdik, yaptık” diyerek belediyenin emek politikasını anlattı.
Ayrıca Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğuna rağmen daha önce verilen kültür merkezi sözünün yerine getirileceğini belirtti.

Konuşmasını “Kimse enseyi karartmasın, umut bizdedir” diyerek tamamlayan Özel, yaklaşan seçimlerde “Türkiye İttifakı” çağrısını yineledi.


  • NHY / Özgür Özel’in Kilis Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting konuşması

Toplumsal Bellek sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.