Özgür Özel’den Durbay İçin Veda: “Aynı Rüyayı Gördük, Şimdi Bu Sınava Nasıl Dayanılır?”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının ardından yaptığı paylaşımda, kişisel yas ile siyasal yol arkadaşlığını iç içe geçirerek, genç yaşta kaybedilen bir belediye başkanının CHP’de yarattığı sarsıntıyı görünür kıldı.

Kişisel yasın siyasete yansıması

Özgür Özel, Gülşah Durbay’ın yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, kamuoyuna alışık olunan resmî taziye dilinin dışına çıkarak derin bir kişisel kaybı dile getirdi. Özel, paylaşımında “İnsan bazı vedalara hazırlanamıyor” ifadesiyle başlayan metinde, Durbay’ı “çocuk yaşından beri yanı başımızda, elimizde büyüyen bir evlat” olarak tanımladı. Bu vurgu, Durbay’ın yalnızca bir yerel yönetici değil, parti içinde kuşaklar arası bir sürekliliğin parçası olarak görüldüğünü ortaya koydu.

Ortak hayaller ve yarım kalan bir gelecek

Özel’in mesajında dikkat çeken bir diğer unsur, kısa süre önce yaşamını yitiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e yapılan göndermeydi. “Ferdi’yle de Gülşah’la da aynı rüyayı gördük” sözleri, CHP’nin Manisa’da kurmaya çalıştığı yerel yönetim vizyonunun art arda gelen kayıplarla sekteye uğradığına işaret etti. Bu ifade, bireysel acının ötesinde, siyasal bir hattın ve ortak umutların yarım kalmışlığına dair güçlü bir alt metin taşıdı.

Yas dili ve siyasal hafıza

Özel’in “Bu nasıl bir sınav? Nasıl dayanılır?” soruları, yalnızca bir liderin duygusal tepkisi olarak değil, siyasetin insani bedeline dair dolaylı bir hatırlatma olarak da okunuyor. CHP liderinin “Ya sabır” vurgusuyla biten mesajı, partinin hem duygusal hem de kurumsal olarak bu kayıplarla nasıl yüzleşeceği sorusunu açık bırakıyor. Durbay’ın genç yaşı ve kısa süren belediye başkanlığı, Türkiye siyasetinde kadınların ve gençlerin temsiline dair tartışmaları da yeniden gündeme taşıyor.

  • NHY / Özgür Özel’in 14 Aralık 2025 tarihli sosyal medya paylaşımı