back to top
Ana Sayfa Haberler Özel Sektör Öğretmenleri Eylemine Gözaltı Müdahalesi

Özel Sektör Öğretmenleri Eylemine Gözaltı Müdahalesi

Özel sektör öğretmenleri ile mülakat mağduru öğretmenlerin Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde gerçekleştirmek istediği eyleme polis müdahale etti. Öğretmenler, aralarında annelerin de bulunduğu en az 49 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, yaşananlar eğitim politikaları, kamu istihdamı ve protesto hakkına ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Bakanlık Önündeki Eylem Gözaltıyla Sonuçlandı

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri ile mülakat mağduru öğretmenler, taleplerini duyurmak amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde bir araya geldi. Öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı’na yürümek isterken güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştıklarını ve aralarında annelerin de bulunduğu en az 49 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltıların ardından sendika binası önünde yeniden toplanan öğretmenler adına konuşan Cemrecan Aşlamacı, iktidarın eğitim alanındaki sorunlara çözüm üretmek yerine farklı kurumlar arasında sorumluluğu birbirine yönlendirdiğini savundu. Aşlamacı, özel sektörde çalışan öğretmenlerin güvenceli çalışma talebi ile mülakat mağduru 1611 öğretmenin atama hakkı mücadelesinin sürdüğünü belirterek, gözaltılar ve polis müdahalesine rağmen eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Annelerin Tepkisi: “Hakkımızı İstiyoruz”

Eylem sırasında gözaltına alınanlar arasında yer alan öğretmen annelerinin açıklamaları, yaşanan sürecin insani boyutunu da gözler önüne serdi. Mülakat mağduru bir öğretmenin annesi, çocuğunun yüksek başarı göstermesine rağmen atanamadığını belirterek, “Benim çocuğum derece yaptı. Keşke derece yapmasaydı da bunları yaşamasaydım” sözleriyle yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.

Aynı anne, yıllardır devletten herhangi bir ayrıcalık talep etmediğini, yalnızca çocuğunun hak ettiği atamanın yapılmasını istediğini ifade ederek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e doğrudan görüşme çağrısında bulundu. Açıklamalar, mülakat sistemi nedeniyle mağdur olduklarını savunan öğretmen ailelerinin giderek büyüyen tepkisini de yansıttı.

Mülakat Sistemi Ve Eğitim Politikaları Yeniden Tartışılıyor

Mülakat mağduru öğretmenler adına konuşan bir başka öğretmen ise eylem sırasında uygulanan müdahaleyi eleştirerek, hükümetin geçmiş dönem mağduriyetlerine yaptığı göndermelerin bugün yaşanan hak ihlallerini görünmez kılamayacağını savundu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenen öğretmen, mülakat sistemi nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin kamuoyunun gündeminden düşürülmeye çalışıldığını öne sürdü.

Özel sektör öğretmenlerinin taban maaş, güvenceli çalışma ve özlük hakları talepleri ile mülakat mağduru öğretmenlerin atama mücadelesi son aylarda eğitim alanındaki en önemli toplumsal gündemlerden biri haline gelirken, protestolara yönelik gözaltı uygulamaları da ifade ve toplantı gösteri hakkı ekseninde yeni tartışmaları beraberinde getiriyor.